Maskotar

När du vill sätta lite extra krydda på tillvaron.

Studsmattor

Proffsiga mattor med studs!

Hoppborgar

För dom allra minsta till hela lekland.

Kanoter

Tresitsiga med hög stabilitet.

Elbilar

Från 2-10 år.

Tipi

För evenemang och övernattning

Bastu

Upp till 14 pers

Vegetarisk matlagningskurs

Samma upplägg som Egen kock för en kväll fast med ett genomgående ekologiskt och vegetariskt tema. Lika smakrikt, lika goda viner och lika gott sällskap utlovas.

Barnkalas

Födelsedagstårta, presenter, godis och aktiviteter. Antingen hemma hos er eller hos oss, antingen i skärgården eller inne i stan. Ballonger, maskot, hoppborg köper ni till för det där lilla extra.

Ridning

Ridturen anpassas efter era önskemål. Vi kan ta emot upp till tolv personer samtidigt. Alla är lika välkomna! Vana eller ovana, grupper eller familjer.Vi rider i skog och mark. Du bestämmer själv takten och hur långt du vill rida. Fika ingår och intas gärna vid någon vacker sjö.

Barnaktiviteter

Wild Kids i Oskarshamn! En spännande dag fylld av upptåg, tävlingar och utmaningar, såklart anpassade för målgruppen. Det hela avslutas med prisutdelning och lite mat i magen.

Mobilt lekland

Inpackad i vårt släp transporterar vi vårt ultimata kit hem till er, monterar upp, lämnar er i ett par timmar för att sedan ta hand om allt efteråt. Vad som ska ingå bestämmer ni, hoppborgar, zorbar, prickskytte mm mm.

Ö-vandring

Häng med oss på en spännande tur i skärgården. Vi startar på en ö och besöker simmandes flera andra under dagen. Varje med sin unika charm och form. Dagen avslutas med mat och dryck samt härlig stund i vår bastu eller badtunna.

Allemansrätten

Utbildning i dagarna två kring allemansrätten, dess historia och syfte.  Vi varvar teori med praktik och vandrar i de småländska skogarna innan vi tillsammans avslutar dagen med samkväm kring öppen eld. Utbildningen finns även som en minivariant under en heldag.

Vinprovning

Vin är en hel vetenskap sägs det ju och det kanske stämmer? Smakfullt och intressant i kombination skapar en vinkunskap kring druvor, distrikt och vinets identitet. Plussa på med en härlig utsikt med doftinslag och smakupplevelser från alla världens hörn. Träffa vår duktiga vinexpert som kan dela med sig av sina kunskaper och ge dig en helt ny dimension av drycken vin. Möjligheten att boka ett besök på en vingård på Öland i kombination finns såklart också.

Femkamp

Tillsammans utför ni uppdrag om fem eller fler där ni svetsas samman som grupp. Varianterna är oändliga och ingen gång är den andra lik. En populär aktivitet året runt för alla åldrar! Välj mellan en mängd grenar med syfte att föra er närmare varandra som team! Välj bland annat mellan någon av dessa grenar:

 • Repet
 • Pussel
 • Spiktävling
 • Prickskytte
 • Gummibandet
 • Inte nudda mark (Med dricka-backar)
 • Armkroksstafett
 • Norsk karaoke
 • Potatisstafett
 • Kasta stövel
 • Fotbollsgolf
 • Plankgång
 • Dragkamp
 • Styltgång
 • Pilkastning
 • Bollkastning
 • Tombygge
 • Skissa

Bastuflotte

Vår bastuflotte bjuder in till en stunds härlig avkoppling och är bokningsbar året runt.  Sugen på ett bad i anslutande isvak så löser vi det också, vintertid alltså…

Flottfärd

Vi samlas och njuter av den sköna naturen. För att få ut så mycket som möjligt av vatten och skön natur, promenerar vi längs ån, genom skog och mark till en plats där vi först fikar. Därefter påbörjar vi vårt hantverk som förhoppningsvis ska sluta i en flotte.  Efter sjösättning och granskning av dess flytförmåga påbörjar vi en spännande resa med många skratt längs dess väg.  Ombyte är att rekommendera då aktiviteten har en tendens att bli en aningen blöt!

Kräftfiske

Fiska kräftor och njut av allt det som hör fisket till. Vi njuter av stillheten kring elden. Andas!  Övernattar sedan i tält och vittjar burarna ännu en gång när morgonen gryr.

Naturvandring

Att vandra tillsammans i grupp med oss på Upplev ger er en fantastisk resa tillbaka i tiden genom landskapsformer och människans påverkan. Välj någon av våra temavandringar om du är nyfiken på vad som finns under granen eller i vår vackra skärgård! När du lämnar oss ska du ha en härlig känsla och förståelse för naturen. Gillar du mörker kombinerar vi naturen med öppen eld, kräftfiske eller ållysning för att få den än mer minnesvärd!

Kulturvandring

Följ med på våra spännande kulturvandringar där vi besöker och berättar om intressanta spår och kvarlämningar från förr som finns i området.

Ljusvandring

Att kombinera nattens mörker, ljud och dofter med eld och ljuspunkter som visar dig vägen du ska vandra i natten är något alldeles speciellt. Under tiden vi väntar på mörkret, hjälps vi åt att laga något gott. Sen ger vi oss ut på en spännande mörkervandring tillsammans utan en aning om vad som kan tänkas dyka upp längs vår väg.

Ensamdygn

Du tillbringar ett eller fler dygn långt inne i skogen. Där naturen kommer mycket nära, ibland skrämmande nära. Upplevelsen av din egen närvaro, tystnaden och reflektion. Tänka, känna, harmoni, vara och bli vän med det som till en början verkade skrämmande. Efteråt tar vi tid till att gå igenom upplevelsen, tolka och reflektera. Det här är en mycket populär, annorlunda och ovanlig ”nära naturen upplevelse!”

A-B expedition

Utrustad med karta eller GPS med målsättningen att söka efter en markerad punkt. Längs vägen dyker nya utmaningar, nya mål upp för dig att lösa. Välj vår cityversion eller skogsmulleversion! Kul, spännande och med många olika aktiviteter i ett och samma paket.

Forssafari

En annorlunda och spännande badupplevelse. Känn kraften i vattnet och bada i naturliga pooler. Vi upplever fantastiska laguner och blandar spänning, rädsla och glädje. Ta tillfället i akt i sommar och boka in dig på detta fantastiska äventyr.

Zorbing

Att fastspänd i en stor gummiboll rulla ner för en brant backe är kanske inte den lämpligaste aktiviteten om du lider av yrsel eller lätt blir åksjuk men förbaskat skoj är det. Papper, vatten och såpa står vi på Upplev för…

Luftballong

Vill du göra något kul tillsammans med dina vänner? Gå då ihop ett gäng och chartra en av våra ballonger. Vi kommer med en eller flera ballonger och anordnar en flygning över din hemort bara för er, vårt ända krav är att ni fyller en ballong med 12 personer, resten ordnar vi!

Paintball

Adrenalinkickar utan dess like, hög puls blandat med nervös spänning och smarta strategier. På våra fem skogsbanor erbjuder vi er ett varierat spel i upp till fyra timmar. Har du marken kommer vi såklart även till dig med vår mobila enhet. Komplettera med mat och dryck för den ultimata upplevelsen!
Paintball – ett roligt sätt att träffas på!!!

Badtunna

Upplevs badtunna har ett rykte om sig att vara något utöver det vanliga. Vedeldad och i nära anslutning till vår bastu inbjuder den till en helkväll i den vackra skärgården. Njutning på högsta nivån helt enkelt!

Kanotpaddling

Tystnaden, ett stilla paddeltag, naturens egen symfoni. Eller kanske ett evigt kantrande, blöta kläder och trångboddhet? Oavsett, tillsammans med oss ska vi få dig att kunna kontrollera och känna dig säker i kanoten. Vi ger dig de teoretiska kunskaperna du kan tänkas behöva och utsätter dig för praktiska övningar. Dagen avslutas med en trevlig tur i ett lagom anpassat vatten. Ta chansen att komma ut i en härligt inspirerande miljö och njut av tystnaden i din omgivning…